Houten vloeren

Houten vloeren (soorten) De Vloerenboerderij heeft ze in alle soorten op voorraad. Plankenvloeren zijn meestal massieve houten vloeren met een dikte van 20 tot 22 mm dikte.

De breedtes lopen tegenwoordig van  14cm tot maximaal wel 26 cm breed. De afgelopen decennia is de keuze van eikenhouten vloeren enorm toegenomen maar omdat  massieve vloeren soms werken, moet er wel op een goede legmethode gelet worden. Maar er zijn nu ook Duo & Multiplanken.

Houten vloeren soorten

Massieve plankenvloeren kunnen zowel zwevend als ook vast worden gelegd. Bij zwevend leggen kan het zo nu en dan problemen geven. Losliggende plankenvloeren vertonen soms iets meer werking.. De kans op schotelen en kiervorming wordt groter bij een grote breedte en een grote overspanning van de kamer. De  luchtvochtigheid speelt ook een grote rol. De meest ideale luchtvochtigheid ligt rond de 60 %. Hieronder zal er krimp kunnen ontstaan, dus kiervorming. Erboven dan kan de houten vloer gaan uitzetten. Dit alles echter is geen belemmering voor de aankoop van een massieve houten vloer, maar wel een indicatie dat er soms wel extra maatregelen getroffen dienen te worden alvorens een massieve hout vloer te leggen.

Houten vloeren aanbod

Houten vloeren. (Aanbod) Er is vandaag de dag een groot aanbod van eikenhouten vloeren en er zijn ook nog eens verschillende soorten eiken vloeren. Het is dus heel belangrijk om juiste informatie over houten vloeren te krijgen. De keus bestaat uit; Frans eiken vloeren, Europees eiken vloeren, massieve eikenvloeren, verouderde vloeren , Eiken café vloeren, gerookte eiken vloeren, geolied eiken,  maar ook gelakte eiken planken. De laatste ontwikkeling van houten vloeren is de Multiplank of ook wel Duoplank genaamd. Dit zijn vaak eikenhouten vloeren voorzien van een toplaag. De onderlaag is opgebouwd van kruislings verlijmd berkenhout. De planken werken nauwelijk, liggen super strak en zijn ook voor de doe het zelver goed te leggen. En wat ook mooi meegenomen is, is het feit dat ze optisch nauwelijks verschillen van de originele massieve houten vloeren. De Vloerenboerderij verkoopt zowel massieve alsook de lamel plank uitvoering.

Houten vloeren verouderd

Houten vloeren. (verouderd) De Vloerenboerderij is al sinds de vorige eeuw specialist in verouderde houten vloeren. Overwegend eiken vloeren, die op een speciale manier verouderd worden. De uitstraling wordt dan doorleefd en de plank ondergaat een metamorfose van jong tot oud/antiek uitziend.

Verouderde eiken houten vloeren zijn super gemakkelijk in onderhoud en kunnen echt tegen een stootje. En eventuele toekomstige krasjes ed. zullen bijna niet meer opvallen.

Verouderde houten zijn erg geliefd bij puristen. Wil je al deze houten vloeren en de vele mogelijkheden eens komen bekijken?

Kom dan eens naar de Vloerenboerderij in de provincie Groningen, of bezoek ook eens de showvloeren expo woningen in de regio Zwolle.

Houten vloeren onderhoud

Houten vloeren (onderhoud). De Vloerenboerderij is specialist in het onderhoud van houten vloeren en parket. Met de drie noordelijke provincies als werkgebied, kennen we dit deel van Nederland als geen ander en we zijn altijd overal in de buurt. De Vloerenboerderij probeert de prijzen super concurrerend te houden zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het moet wel goed gebeuren en je vloer moet toch minimaal weer een jaartje of 15 mee gaan. Dus als je denk aan renovatie van je houten vloer, denk dan ook eens aan de Vloerenboerderij. Ook behandelt de Vloerenboerderij diverse schade aan vloeren en meestal is dit waterschade ontstaan door lekkages e.d. Er wordt dan met verzekeringsmaatschappijen onderhandeld en ook brengen wij indien nodig een expertiserapport uit. Jouw houten vloer in wat voor conditie dan ook, is bij de Vloerenboerderij in goede handen. Nog meer weten over houten vloeren? klik dan hier