Eiken toplaag

Eiken toplaag vloeren zijn super geschikt voor vloerverwarming. De Vloerenboerderij levert nu al enkele jaren de bekende multiplanken en duoplanken met solide toplaag. Allemaal getest op duurzaamheid en kwaliteit en ze zijn voor alle vloerverwarming systemen geschikt. En beide varianten met een eiken toplaag

Ga dat parket met eiken-toplaag maar snel bekijken in onze showrooms. Hier vind je de allergrootste keus in lamelplanken zoals de multiplank en de duoplank met een solide eiken kwaliteits toplaag.

Sterk in Vloerenvakwerk

De toplaag is leverbaar is diverse diktes.

Tegenwoordig is het een algemene gebruikelijk om deze lamel-plank met eiken toplaag in te zetten voor diverse vloer doeleinden. Maar vooral i.c.m. met vloerverwarming. Deze Duoplanken met toplaag zijn dus leverbaar in diverse breedtes en ook diktes. De toplaag varieert in dikte. Ze gaan van 3 mm t/m 6 mm dik. Houten vloeren en parket met een massieve eiken toplaag zijn te  koop in diverse uitvoeringen. Zo’n toplaag wordt in reepjes gezaagd uit een eiken moederplank van wel liefst 3 cm dik. Dan wordt  deze toplaag wordt onder hoge druk vast verlijmd op een watervrije berken multiplex en op deze manier ontstaat er een zeer stabiele en solide plank. En die goed bestand is tegen werking. Kijk hier ook eens naar eiken parket met een bovenlaag.

Een eiken toplaag kan veel bewerkingen ondergaan.

Deze bijzondere planken kunnen net zoals massief eiken planken heel goed bewerkt worden, want zo’n massieve toplaag leent zich hier uitstekend voor. Planken gaan er geweldig trendy uitzien vooral als ze geborsteld, verouderd of geschraapt zijn. Dus door een eikenhouten toplaag te manipuleren kunnen custom-made vloeren gemaakt worden. Fris en Frivool zegt men weleens.

Want je kunt zo’n speciaal bewerkte toplaag eindeloos combineren met  je interieur. Ook  levert de Vloerenboerderij een moderne range van  Multi- en Duoplanken in wit- en grijs tinten. Eigenzinnige  multiplanken met kleurnuances ontwikkeld in eigen werkplaats. Deze lamelplanken kunnen na vele jaren ook geschuurd worden en gemiddeld kan dit als het perse moet minimaal 3 maal gebeuren. Met een olieafwerking zelfs wel 4 maal omdat dit vriendelijker schuurbaar is. Een ½ mm is vaak al voldoende.

Een eiken toplaag is onder hoge druk verlijmd. Super Solide

Bij de Vloerenboerderij gaan we helemaal voor deze nieuwe generatie lamelplanken met een eiken professioneel verlijmde toplaag. Niet enkel de duo-  en multiplank met zo’n eiken toplaag heeft onze voorkeur, maar juist ook de manier waarop we deze toplaag een eigen gezicht meegeven. Maar ook zijn we hiernaast steeds druk met een vervolg van een toekomstige collectie duo- Multi- en combiplanken. Heb je vragen over deze bijzondere plank en in het bijzonder over een eikenhouten toplaag? Of wil je iets weten over andere houten vloeren? Neem dan contact met ons op. Want vergeet niet dat parket met een toplaag de toekomst heeft.

Een eiken toplaag schuren. Voorzichtigheid is geboden.

De toplaag van een lamelparket is 3-5mm dik. Bij een basis schuurbeurt betekent dat in feite dat de toplaag van de vloer bij 3 mm 2 x geschuurd kan worden en bij 4 en 5 mm tot 4 x toe. Hierna heeft schuren niet veel zin meer. Met een  lamel parketvloer dus niet te lang wachten. Want des te erger de beschadigingen des te dieper moet er geschuurd worden. Lamelparket toplagen kunnen geschuurd worden met een Woodboy of met een professionele parketschuurmachine. Een kantenschuurmachine is bij zo’n projectje zeker nodig.
Een houten vloer met toplaag is ook beschikbaar in Utrecht.