Vloeronderhoud

Het zwaartepunt van de Vloerenboerderij vloeronderhoud ligt in de 3 Noordelijke provincies. Al meer dan 25 jaar zijn we hier voortrekker en specialist in het houten vloeren segment. Zowel de verkoop van houten vloeren als het onderhoud hiervan is ons dagelijks werk. Toch komt het steeds vaker voor, dat we projecten verzorgen in West- en Zuid Nederland.

Het onderhoud van houten vloeren, maar ook de totale renovatie hiervan is een erg belangrijk aspect, een houten vloer verkopen is één, maar het onderhoud is vaak een ander verhaal. Sterk in Vloerenvakwerk

Houten vloeronderhoud. Vakkennis

Bij vloeronderhoud komt minstens zoveel vakkennis te pas. En die is bij ons ruimschoots aanwezig. Het onderhoud, maar ook een totale remake maken wij mogelijk voor een faire prijs en het is niet voor niets, dat wij steeds vaker houten vloeren een nieuwe toekomst geven. En het ook daarom, dat de Vloerenboerderij steeds vaker voor vloeronderhoud ingeschakeld wordt. Met name vloeronderhoud in Groningen. We onderhouden niet alleen plankenvloeren, maar ook traditioneel parket en steeds weer wordt zo’n houten- of parketvloer helemaal nieuw. Vraag daarom ook maar snel een offerte aan en je zult zien, dat totaal onderhoud van je houten vloer of parket niet duur hoeft te zijn. De Vloerenboerderij doet dus vloeronderhoud in Zwolle en verre omgeving, maar ook in Zwolle. Ook onze partner in Apeldoorn schuurt vakkundig vloeren.

Houten Vloer onderhoud met vloerolie

Parket is een overkoepelende naam voor houten vloeren. Hiervoor worden diverse houtsoorten gebruikt waarbij eiken wel het meest voorkomt. Er zijn ook verschillende soorten houten vloeren. Bijvoorbeeld het lamelparket met een massieve toplaag, massief houten vloerdelen en tapis- gespijkerd parket. Voor de afwerking zou je kunnen kiezen voor; watergedragen lak, vloerolie of hard-wax. Tegenwoordig worden veel houten vloeren bewerkt met lichtere oliekleuren. Ze geven een ruimtelijke werking. Bij houten vloeronderhoud wordt er geschuurd en ontstaat er stof, dit stof echter wordt voor 99% afgezogen tijdens de werkzaamheden. Maar misschien te overvloede, laat je vloeronderhoud over aan de specialist. Want en specialist is er niet alleen voor het schuurwerk, maar hij kan ook prima adviseren als je praat over afwerking en de uiteindelijke kleur. Voor houten vloeronderhoud vul je het offerte formulier in.

Parket schuren

Parket schuren is een hele klus. Vooral het weg drevelen van al die kleine spijkertjes. Dit soort parketvloeren waren meestal traditioneel gelegd en dus gelakt. En dan moet er intensief geschuurd worden. Vaak moet er met dit authentieke parketvloeren ook nog gerepareerd worden. Wij noemen het weleen vloeronderhoud in optima forma.

parket oliën

Parket oliën is tegenwoordig erg populair. Maar olie is puur natuur en dat is de reden dat mensen voor olie kiezen. Vloeronderhoud is met olie niet moeilijk meer. Olie is inmiddels een volwaardig vloer afwerkings produkt. Er zijn geweldig mooie kleuren op de markt. Olie is ook voor de doe het zelver heel goed aan te brengen. En.. Olie gaat goed samen met hout.

Parket afwerken

Parket wordt na het aanbrengen van de afwerklaag uitgebreid bewerkt met diverse pads. Zodat de olie er intensief in geboend wordt. Hierna wordt het parket gepolijst. De parketvloer is nu klaar en kan na 24 uur belopen worden. Hierna volgt na een weekje de eerste dweilbeurt met zeep. Dit proces wordt indien de vloer hierom vraagt herhaalt.

Samen met de Vloerderij bestrijkt de Vloerenboerderij praktisch heel Nederland. Parket schuren doen we net zo gemakkelijk in Groningen als  ook in Rotterdam. Echter de Vloerenboerderij is meer gespecialiseerd in de Noordelijke provincies. Houten vloer en parketonderhoud is een voortvloeisel uit de houten vloeren en parket traditie. Bij de Vloerenboerderij werden al in de vorige eeuw houten vloeren bewerkt en deze ervaring nemen we nu mee met het vloeronderhoud. Vraag eens om een offerte.