Houten vloer schuren

100% vloerenvakwerk door ervaren parketteurs.

En maak meteen gebruik van de ervaring én het vakmanschap van de Vloerenboerderij. En pak dan nú je ook je extra voordeel mee.

Na het leggen van de houten vloer kan het best de `Woodboy` gebruikt worden, tenminste als je de vloer zelf legt. Houten vloer schuren in Groningen. Dit is een rondschuurmachine die gemakkelijk te bedienen is. Deze woodboy wordt voorzien van schuurpads. De vloer wordt regelmatig geschuurd met verschillende groftes schuurpapier.

Sterk in Vloerenvakwerk

Je kunt het ook gewoon laten doen

Een houten vloer schuren. Puur vakwerk.

dat laat je doen door een expert, want met zo’n supersonische schuurmachine werken dat valt beslist niet mee voor een particulier. Een houten vloer  intensief laten schuren kan in Groningen, maar ook in Drenthe schuren we regelmatig houten vloeren en parket. Wil je een offerte ontvangen zodat je precies weet wat dat gaat kosten?, klik dan hier en binnen no time weet je waar je aan toe bent. Een houten vloer schuren doen wij met plezier en voor een vriendelijke prijs. ’t Is maat dat je het weet.

Zo kan je houten vloer er weer uit komen te zien

Wanneer je in een houten vloer of parket hebt liggen, weet dan dat deze wel een leven lang mee kan gaan. Het is namelijk alleen maar de afwerklaag (Lak of Olie)  die slijt. Dus tijdig en regelmatig je houten vloer schuren. Pak hem beet zo gemiddeld een keer per 8 jaar, de vloer blijft dan mooi. Wanneer je op tijd schuurt of renoveert hoeft er maar een halve mm geschuurd te worden ( dus weer de afwerklaag). Is de slijtage in de groter dan moet er natuurlijk meer en dieper geschuurd worden.

Zelf schuren? Tsja da’s wel te doen.

Als jij je houten vloer een mooi 2e leven gunt, dan kies je uit legio tinten, zodat je de vloer een heel ander smoelwerk kunt geven. Wanneer je voor lak gaat, dan kunnen we je zeggen dat er voor een milieu vriendelijke lak gekozen zal worden. En voor olie geldt natuurlijk hetzelfde verhaal. Een houten vloer totaal kaal schuren met zo’n klein schuurmachientje zo’n klus klaren?, dan kun je nog wel even. Vergeet het dus niet want wil jij je houten vloer schuren?, neem dan contact op.

Parket of een houten vloer schuren is precisiewerk. Bedek dat wel. Vooral bij duo- of multiplanken met een toplaag. Dan moet je voorzichtig zijn.

Voor de Doe het zelver

Een houten vloer schuren? Wij kunnen het.

De ¨rimpels¨ dus de oneffenheden in de plank kunnen gemakkelijk verholpen worden. De voegenkit kan vermengd worden met zaagsel of schuursel, er ontstaat dan een papje (Brinta) waarmee elk noestje, scheurtje weg geplamuurd kan worden. Voor de handige thuisklusser is dit gemakkelijk aan te brengen. Wil je nog meer tips wat betreft het schuren van houten vloeren?, kijk dan even op deze pagina. Je kunt dan deze handleiding gebruiken en ook kunnen we je dan misschien adviseren met de aanschaf van kleurolie voor jouw houten vloer renovatie.

Een houten vloer schuren kun je dus ook zelf, maar vraag ons om info, onze parketteurs kunnen je misschien wel op weg helpen. Wij schuren houten vloeren in Groningen en in Drenthe.

houten vloer schuren in Groningen

Een houten vloer schuren in Groningen kunnen we voor een scherpe prijs verzorgen, maar het gebeurt wel vakkundig en de werkzaamheden worden onder garantie uit gevoerd. Tevens zijn we specialist om houten vloeren op vloerverwarming te plaatsen. Dus je kunt voor meer zaken bellen, dan alleen maar een houten vloer schuren. Een houten vloer schuren is trouwens niet het enige wat we doen. We leggen ze ook en dat doen we het liefst in Groningen en Drenthe. Wil jij je houten vloer schuren in Assen? of in Meppel? of wordt het houten vloer schuren Emmen of Hoogeveen? het kan allemaal.

Olie of juist hardwax op je vloer?

Een houten parketvloer schuren en daarna oliën of hardwaxen: Er is een duidelijk verschil tussen een hard wax olie of een gewone natuurolie. Deze laats wordt in de plank geïmpregneerd, je loopt dat als het ware op het hout. Hardwax daarentegen vormt net als lak een beschermlaag op het hout. Je loopt nu op de hardwax. Welke van de 2 is nu de beste? Da’s moeilijk te zeggen.

Gewone olie is het natuurlijkst.

De meest natuurlijk uitstraling krijg je met de gewone olie en de kwaliteit is gewoon goed. Je loopt immers op het hout. Het onderhoud is ook gemakkelijk. gewoon op gezette tijden dweilen met een natuurzeep. Wij werken heel veel met Woca olie. Hardwax is natuurlijk loeisterk, maar dat moet ook. Het is echt een solide beschermlaag maar hij ligt op het hout en dat is voor de een een groot voordeel (Kracht) en de ander vindt dan de “Glim” weer niet zo mooi.

Vraag ons maar eens om advies. Het ligt ook aan de situatie Een vloer oliën is en blijft vakwerk.