Mijn parket klinkt hol

Mijn parket klinkt hol. Dit hoor je nog al eens. Het is een vervelend geluid wat op den duur erg gaat irriteren. Er is gelukkig wel wat aan te doen. Zelfs zou je het ook kunnen met de handzame injectie kit, maar ook kan de Vloerenboerderij wat voor je betekenen. We zijn expert in de renovatie van parket. Maar ook met houten vloeren zijn we goed bekend. Stuur ons gerust een email met je vragen. Wat dat ook is. Of vraag een vrijblijvende offerte.

Sterk in Vloerenvakwerk

Parket kan los liggen. En klinkt hol

Parket is duurzaam en tijdloos.

Mijn parket klinkt hol hoe komt dat. Er kan op termijn nog weleens wat onverwachts gebeuren. Zo ook met holle delen die zomaar onder je parketvloer kunnen ontstaan. Dit fenomeen kan zich nog wel na enkele jaren manifesteren. Het parket gaat plaatselijk hol klinken.Vernieuwing van de vloer is dan beslist niet nodig en kan heel goed plaatselijk gerepareerd worden. De plaatselijke holle ruimte kan dan door een goede vakman opgevuld worden. Parket klinkt hol. Dat hoor je nogal eens.

Oorzaak van een holle ruimte.

Deze plaatselijke ruimtes kunnen vele oorzaken hebben. Het kan zijn dat het parket op een oneffen oppervlak gelegd werd. De dekvloer kan verantwoordelijk zijn voor de holle ruimte, maar ook een eventuele onregelmatige onderzijde van het parket. Ook kan er tijdens de montage plaatselijk te weinig lijm aangebracht zijn. Een veel gehoorde klacht is, dat er inferieure lijm gebruikt werd. Lijm die na enkele jaren opdroogde en verharde en z’n plakkracht verloor. Een hol klinkende ruimte onder je parketvloer kan goed opgelost worden. Er bestaan middelen voor die je zelf zou kunnen aanbrengen. En na gebruik van deze zeer speciale lijm is je probleem over. Mijn parket klinkt hol hoor je jezelf dan niet meer zeggen.

Constatering holle ruimte

Parket klinkt hol als ik er overheen loop. Holle ruimtes ontdek je door klikgeluiden daar waar de ruimte zich bevindt. Wanneer je erover loopt hoor je dit tikkende geluid en bij nader onderzoek klinkt het ook hol. Het geluid is dus akoestisch waarneembaar. Hoe groter de holle plek des te groter het geluidsongemak. De plek zal gerepareerd dienen te worden om verdere geluidsoverlast te voorkomen. de Vloerenboerderij geeft je advies. En de opmerking mijn parket klikt hol hoor je dan niet meer.

Oplossing holle ruimtes onder parket

Parket klinkt hol: Lastig maar kleine onvolkomenheden kunnen worden gerepareerd door het opvullen, dus spuiten met een solvent gebaseerde lijm, PU lijm of een tweecomponenten epoxyhars.  Er wordt een minuscuul klein gaatje geboord waardoor de lijm ingespoten wordt.In ernstige gevallen moet de plank worden verwijderd. Een ervaren parketteur kan hier goed mee omgaan. de Vloerenboerderij geeft advies in dit soort vervelende gevallen, ook kunnen we een minispuitbus bruislijm leveren. Je kunt dan zelf de reparatie uitvoeren. In de meeste gevallen is het raadzaam om ons ongeveer de grootte van de holle ruimte mee te delen. Soms helpt een foto ook nog weleens