Zelf parket schuren

Zelf parket schuren: Is je parket aan een grondige opknapbeurt toe? Dan kun je ervoor kiezen om de vloer zelf te schuren en hier na af te werken met olie of lak. Door je parket te schuren met een professionele schuurmachine krijgt je vloer weer een geweldige uitstraling en kan er weer jaren tegen. Laat je wel goed voorlichten voordat je er aan begint. Zelf parket schuren lijkt vaak makkelijker dan het lijkt. Lees hieronder de tips maar eens.

Sterk in vloerenvakwerk

Zelf parket schuren: Let op

Zelf een parketvloer schuren: De voorbereiding: De te bewerken ruimte moet volledig leeg zijn om netjes en zorgvuldig te kunnen schuren. Sluit zoveel mogelijk deuren van de andere vertrekken af en dek meubels ed. af. Zorg er dus voor dat stof geen kwaad kan doen. Drevel uitstekende spijkers, schroeven of anderszins zover mogelijk in de vloer. Loszittende planken vastzetten. Zelf parket schuren is een avontuurlijke uitdaging en is voor de handige thuisklusser heel goed te doen

Beschadigingen bijwerken: Kleine beschadigingen kun je gemakkelijk wegschuren. Noesten en dergelijke kun je met transparante hars of vloeibaar hout bijwerken. Transparante hars vermeng je met het zaagsel en/of schuursel dat je door het zagen en schuren van de parketvloer krijgt. Bij extreme beschadigingen kunt je beter een plank of strook vervangen. Zelf parket schuren, dat doe je stap voor stap.

Het schuren is een nauwgezet werkje.

Parket of houten vloer opschuren: Schuur je houten vloer grondig blank. Gebruik hiervoor een speciaal schuurmachine voor parket. Zo’n schuurmachine kun je huren bij een DHZ zaak. In een bijgeleverde  handleiding kun je lezen hoe deze machine werkt. Schuur de houten vloer afhankelijk van de soort hout, met korrel 80 en werk langzaam naar een fijne korrel toe bv. korrel 120. Beweeg de schuurmachine in een schuine hoek van 45 graden over de houten vloer of parket en werk daarna met de lengterichting mee.

Tip! Omdat de parketschuurmachine constant draait, moet je direct op het einde van de geschuurde baan de machine omhoog brengen om  invreetschade aan je vloer te voorkomen. Zelf parket schuren kan, maar wees wel zeker van je zaak.

Lastige hoeken in je parketvloer: Om zijkanten en andere lastige hoeken waar je met de schuurmachine niet bij kan komen om te schuren, kun je gebruiken maken van een kantenschuurmachine.  En kom je er helemaal niet bij, gebruik dan een verfafbijtmiddel. Zelf parket leggen ideaal voor de handige doe het zelver.

Parketvloer schoonmaken: Zodra je klaar bent met de schuurklus, moet je de parket vloer eerst goed stofzuigen en daarna heel goed af  nemen met een niet al te vochtige doek (Katoen). Zodra je parket droog is, kun je kiezen voor een afwerking met lak of olie. Met alleen zelf parket schuren bespaar je een lieve duit.

Zelf parket schuren of laten doen: Voor een goed eindresultaat is toch wel vakkennis vereist. Foutief opschuren kan best wel nare  gevolgen hebben voor je vloer. Omdat elke houten of parket  anders is, kun je misschien  beter een parket specialist inschakelen om eventuele onvoorziene problemen te voorkomen.  De Vloerenboerderij  helpt je dan uit de brand en kan voor de juiste man bij je in de buurt zorgen. Zelf parket schuren is super, maar je moet er wel aardigheid aan hebben en soms ontbreekt ook gewoon de tijd.

De Vloerenboerderij voor parket schuren in Groningen, Assen. Maar ook parketschuren in Meppel en Hoogeveen. Parket schuren we ook in Leeuwarden en Heerenveen. Ook parket schuren in Stadskanaal en Winschoten. Bij het schuren van oude parketvloeren werken we vaak samen met vakkundige collega’s. Kijk hier ook maar eens om zelf parket te schuren. Kijk voor de zekerheid ook eens bij onze partner