Houten vloeren

Houten vloeren. Voordelig geprijsde houten vloeren. De Vloerenboerderij heeft ze op voorraad. Originele plankenvloeren in vele uitvoeringen. Onze collectie ligt zowel in Noord- als ook in Zuid Nederland. We zijn al jaar en dag specialist in houten vloer- en parket renovaties

De breedtes lopen tegenwoordig van  14cm tot maximaal wel 26 cm breed. De afgelopen decennia is de keuze van eikenhouten vloeren enorm toegenomen maar omdat  massieve vloeren soms werken. Er moet wel op een goede leg methode gelet worden. Maar er zijn nu ook Duo & Multiplanken.

Houten vloeren mogelijkheden

Massieve plankenvloeren kunnen zowel zwevend als ook vast worden gelegd. Maar deze massieve uitvoering komt steeds minder voor. Bij zwevend leggen kan het zo nu en dan problemen geven. Losliggende plankenvloeren vertonen soms iets meer werking. De kans op schotelen en kiervorming wordt groter bij een grote breedte en een grote overspanning van de kamer. Informeer dus eerst als je een massief eikenhouten vloer wilt. We kunnen je adviseren. Het is best wel belangrijk om kritisch te zijn.

De relatieve luchtvochtigheid moet goed zijn.

De  luchtvochtigheid speelt ook een grote rol. De meest ideale luchtvochtigheid ligt rond de 60 %. Hieronder zal er krimp kunnen ontstaan, dus kiervorming. Er boven dan kan de houten vloer gaan uitzetten. Dit alles echter is bij goede controle geen belemmering voor de aankoop van een massieve houten vloer. Maar is wel een indicatie dat er wel extra maatregelen getroffen dienen te worden alvorens een massieve hout vloer te leggen. Uitstekende vervangers van de massief eiken vloeren varianten zijn de Multiplanken, de Duoplanken en de Combiplanken. Bekijk ook eens de houten vloeren van onze partner.

Houten vloeren aanbod

Houten vloeren. (Aanbod) Er is vandaag de dag een groot aanbod van eikenhouten vloeren en er zijn ook nog eens verschillende soorten eiken vloeren. Het is dus heel belangrijk om juiste informatie over houten vloeren te krijgen. De keus bestaat uit, Frans eiken vloeren, Europees eiken vloeren, massieve eikenvloeren. Maar ook verouderde vloeren , Café vloeren, gerookte vloeren, geolied eiken. Maar ook gelakte eiken planken.

Vooral op vloerverwarming zijn duoplanken favoriet.

De laatste ontwikkeling van houten vloeren is de Multiplank of ook wel Duoplank genaamd. Dit zijn vaak eikenhouten vloeren voorzien van een toplaag. De onderlaag is opgebouwd van kruislings verlijmd berkenhout. De planken werken nauwelijks. Ze liggen super strak en zijn ook voor de doe het zelver goed te leggen. En wat ook mooi meegenomen is. Is het feit dat ze optisch nauwelijks verschillen van de originele massieve houten vloeren. De Vloerenboerderij verkoopt zowel massieve alsook de lamel plank uitvoering.

Houten vloeren verouderd

Houten vloeren. (verouderd) De Vloerenboerderij is al sinds de vorige eeuw specialist in verouderde houten vloeren. Overwegend eiken vloeren, die op een speciale manier verouderd worden. De uitstraling wordt dan doorleefd en de plank ondergaat een metamorfose van jong tot oud/antiek uitziend. Verouderde eiken houten vloeren zijn super gemakkelijk in onderhoud en kunnen echt tegen een stootje.

Verouderde houten vloeren zijn wel heel populair.

En eventuele toekomstige krasjes ed. zullen bijna niet meer opvallen. Verouderde houten zijn erg geliefd bij puristen. Wil je al deze houten vloeren en de vele mogelijkheden eens komen bekijken?

Kom dan eens naar ons vloerenbedrijf in de stad Groningen, of bezoek ook eens de show vloeren expo woningen in de regio Zwolle en zelfs in de regio Roermond vind je onze zeer uitgebreide collectie. Ook in de stad Groningen is een super authentieke showroom.

Houten vloeren onderhoud

Houten vloeren (onderhoud). De Vloerenboerderij is specialist in het onderhoud van houten vloeren en parket. Met de drie noordelijke provincies als werkgebied. Kennen we dit deel van Nederland als geen ander en we zijn altijd overal in de buurt. De Vloerenboerderij probeert de prijzen super concurrerend te houden zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Want de prijs is zeker ook belangrijk. Kwaliteit gaat toch boven alles.

Je eikenhouten vloer krijgt weer een zonnige toekomst.

Het moet wel goed gebeuren en je vloer moet toch minimaal weer een jaartje of 15 mee gaan. Dus als je denk aan renovatie van je houten vloer. Denk dan ook eens aan de Vloerenboerderij. Ook behandelt de Vloerenboerderij diverse schade aan vloeren en meestal is dit waterschade ontstaan door lekkages e.d. Er wordt dan met verzekeringsmaatschappijen onderhandeld en ook brengen wij indien nodig een expertiserapport uit. Jouw houten vloer in wat voor conditie dan ook. Bij de Vloerenboerderij is deze in goede handen. Nog meer weten over houten vloeren? klik dan hier

Ook verzorgen we al je parket en houten vloer renovaties. Onze partners in de 3 Noordelijke provincies zijn dagelijks onderweg om parket en houten vloeren te schuren en op te knappen. Ook adviseren we in de te kiezen olie- of lak soorten. Kortom de  Vloerenboerderij verzorgt parket en houten vloeren van A tot Z.  Moet jouw houten vloer geschuurd in Amsterdam? dan kun je ook van de vakkennis van onze partner gebruik maken. Bel gerust met vragen.
Ook kunnen we vloerrenovatie verzorgen. Woon je bijvoorbeeld in de provincie Utrecht? Kijk dan hier eens bij onze collega