Houten vloeren

Eiken vloeren import & vloerrenovatie Op zoek naar de mooiste eiken vloeren?  Ontdek ze in onze showrooms. De Vloerenboerderij begon eind vorige eeuw met het verouderen en schrapen van massief eiken vloeren en nog steeds zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuwe trends, waarbij er steeds gezorgd voor een zeer acceptabele prijs. Eiken vloeren zijn nog altijd mateloos populair.

De Vloerenboerderij Sterk in Vloerenvakwerk

Renovatie wordt nog steeds belangrijker | Ook massieve eiken vloeren | Nog steeds ruim beschikbaar.

Er zijn legio afwerkings mogelijkheden.

Eiken vloeren: De Vloerenboerderij is multifunctioneel wat betreft eiken vloeren. De planken krijgen de behandeling die de consument graag wil. Denk hierbij aan roken, verouderen, schrapen en borstelen. Hiernaast maken we kleine series planken voor reparaties en renovaties van parketvloeren. Dit doen we vaak na brand- of waterschade. Planken worden dan exact gekopieerd.

Deze speciale planken worden ook voor renovatie doeleinden ingezet. ( zie verder op deze pagina) De Vloerenboerderij is partner van de Vloerderij en maakt deel uit van verschillende houten vloeren specialisten in Nederland. De basis voor al onze producten is eikenhout. Eikenhouten vloeren in al hun vormen. De Vloerenboerderij houdt zoveel mogelijk productiewerkzaamheden in eigen hand. Zodoende is de prijs van de eiken vloeren aantrekkelijk.

Visgraat eiken planken zijn erg geliefd in GroningenDe Vloerenboerderij levert maar renoveert ook alle soorten eiken visgraat vloeren. Bezoek onze showroom voor de gehele collectie of vraag een renovatie offerte.

Partner showrooms van collega de Vloerderij door heel Nederland:
Utrecht houten parket vloeren, Amsterdam multiplank houten-vloeren, Rotterdam houten vloer, Leeuwarden eikenhouten vloeren, Eindhoven houten-vloeren showroom, Maastricht eikenhouten vloeren, Nijmegen eiken parketvloeren, en ook in Den Bosch een houten-vloeren showroom. Groningen is ook van de partij. Ook Zwolle doet al een poosje mee met de 2 showvloeren woningen.

De Vloerenboerderij realiseert ook grote projecten.

Steeds meer projecten uitgevoerd in eiken vloeren. De Vloerenboerderij bemoeit zich de laatste jaren steeds meer om eiken vloeren te renoveren. Sinds 2014 zijn er al volop activiteiten in de drie Noordelijke provincies en Noord-West Overijssel. Hoofdzakelijk wordt de particuliere markt bewerkt. Maar steeds vaker wordt projectmatig gewerkt. Denk hierbij aan kantoren en winkels. Wil jij ook weer zo’n vloer die klaar is voor de toekomst?, neem dan contact met ons op. Of vul het offerte formulier in. Je zult zeker tevreden zijn over ons afgeleverde resultaat. Want zoals onze klanten allemaal weten is de Vloerenboerderij Sterk in Vloerenvakwerk. Ook realiseren we grote projecten vanuit Apeldoorn samen met de Vloerderij.

Verzekerings schade aan je eikenhouten vloer.

Een parket of houten  vloer kan op twee manieren worden verzekerd. Het verschil zit in de manier waarop de vloer gemonteerd is. Is jouw vloer gelijmd, vast genageld of gespijkerd, dan zit hij vast aan je huis en maakt hier dus deel van uit. Je parketvloer valt nu onder je opstalverzekering. Als de vloer zwevend dus los van de ondervloer  is gemonteerd, dan valt de vloer onder je inboedelverzekering. Raadpleeg bij schade altijd de factuur van je leverancier. Hier staat meestal op hoe de vloer ooit gelegd werd. Bij twijfel, neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan een rapport opmaken en bv. een massief eiken vloer weer opnieuw leveren.

Visgraat eiken vloeren: Nieuwkomers

Visgraatvloeren doen het op dit moment erg goed. Dat komt omdat er opeens zo veel meer mogelijkheden zijn. Het Planken visgraatparket maakt een opmars. Het zijn hele brede en lange planken. Wel 18cm breed en 90cm lang. Vroeger was 10 cm al breed. Ook in een verouderde uitvoering maken ze indruk. Ze ogen dan brutaal en dat is goed om te zien. Als je hier klikt zie je wat voorbeelden en prijzen.

Vloerolie op eiken vloeren in opmars

Jarenlang was lak nummer 1 bij de afwerking van eiken vloeren en parket. Veelal werd keiharde bootlak gebruikt. Deze laklaag glom en deed de vloer sterk vergelen. Tegenwoordig wordt er nog nauwelijks lak gebruikt. Wel lakken op waterbasis, maar deze moeten meerdere keren opgebracht worden. Natuurolie zal het op den duur gaan winnen. Omdat er ook veel kleuren leverbaar zijn.

Massief eiken vloeren. Steeds leverbaar.

Massief eiken vloeren zijn nog steeds verkrijgbaar. Maar ze worden steeds meer overvleugeld door de eiken lamelplanken. Optisch zijn deze “Nieuwe Planken” dan wel praktisch gelijk. Maar wat originaliteit betreft natuurlijk niet. Toch hebben de Multiplanken een groot voordeel. Ze liggen rotsvast op vloerverwarming. kunnen op deze manier dus nu ook ingezet worden.

Aan onze moderne parketmachines zal het niet liggen. Uitstekende resultaten.

De Vloerenboerderij Vloerenvakmannen zijn goed geoutilleerd om eiken vloeren goed te kunnen bewerken en hebben de beschikking over super moderne afwerking machines om eiken vloeren goed te kunnen renoveren. Tijdens het parket of houten vloer project wordt  nagenoeg stofvrij geschuurd. Last van stof zul je dus niet ondervinden. Mocht je nog vragen hebben over de renovatie procedure, bel of mail ons dan.